AOC Blanquette Methode Ancestrale Doux et Fruite 2010
Traditionella metodens föregångsmetod "Methode Ancestrale" är troligtvis den äldsta metoden att framställa mousserande vin och anses ha utvecklats av Benedikt munkarna vid klostret S:t Hilaire i Limoux på 1530-talet.
Den främsta druvan i Limoux är Mauzacdruvan som enligt traditionen kallas Blanquette i Limoux. Druvan kännetecknas av sin arom från Acasia och gröna äpplen. Den har en stor fyllighet men även påfallande mjukhet.
Detta söta mousserande vin har en alkoholhalt om 6% och jäsning sker enligt traditionella metoden. Första gången vi provade detta utmärkta dessertvin var det med en mörk chokladmousse med pistagenötscreme - vilken smaksensation! Det passar även till frukt och krämiga dessertostar eller som aperitif.
Serveras kylt, 5-6 ° C
Alkoholhalt: 6%
Druvblandning: Mauzac 100 %.
Beställ AOC Blanquette Méthode Ancestrale Doux et Fruité i din Systembolagsbutik Beställningsnummer 7313701.
6 flaskor á 750ml. Pris: 1.032Kr
Best nr 7313701 hos Systembolagets E-butik
-
2013-12-13 SYDSVENSKAN´S vinrecension ger härliga lovord för vår Presentbox!
Läs mer... -
2013-09-01 Merchantelle säljer mixade lådor med nyheter!
Läs mer... -
2013-06-01 Äntligen! Nu kan du beställa Merchantelle’s Vinprovningslåda enklare!
Läs mer...