logo

AOC Blanquette Methode Ancestrale Doux et Fruite 2010

Blanquette-Ancestrale-Doux-et-Fruite-2010

Traditionella metodens föregångsmetod "Methode Ancestrale" är troligtvis den äldsta metoden att framställa mousserande vin och anses ha utvecklats av Benedikt munkarna vid klostret S:t Hilaire i Limoux på 1530-talet.

Den främsta druvan i Limoux är Mauzacdruvan som enligt traditionen kallas Blanquette i Limoux. Druvan kännetecknas av sin arom från Acasia och gröna äpplen. Den har en stor fyllighet men även påfallande mjukhet.

Detta söta mousserande vin har en alkoholhalt om 6% och jäsning sker enligt traditionella metoden. Första gången vi provade detta utmärkta dessertvin var det med en mörk chokladmousse med pistagenötscreme - vilken smaksensation! Det passar även till frukt och krämiga dessertostar eller som aperitif.

Serveras kylt, 5-6 ° C
Alkoholhalt: 6% 

Druvblandning: Mauzac 100 %.

Beställ AOC Blanquette Méthode Ancestrale Doux et Fruité i din Systembolagsbutik Beställningsnummer 7313701.

6 flaskor á 750ml. Pris: 1.032Kr

Best nr 7313701 hos Systembolagets E-butik

  • 2013-12-13 SYDSVENSKAN´S vinrecension ger härliga lovord för vår Presentbox!

    Läs mer...  
  • 2013-09-01 Merchantelle säljer mixade lådor med nyheter!

    Läs mer...  
  • 2013-06-01 Äntligen! Nu kan du beställa Merchantelle’s Vinprovningslåda enklare!

    Läs mer...